Välkommen till Västerås och SM I DANS 2024!

Norra Europas största danstävling tar plats i Västerås när Västerås Danscenter arrangerar Svenska mästerskapen i dans år 2024. Sammanlagt väntas 3 000 dansare i olika åldrar och discipliner samlas i Västerås för fem dagars dansfest.

– Vi är stolta och glada över att ännu en gång fått förtroendet att arrangera norra Europas största danstävling. Senast vi gjorde detta var 2019 – detta placerar verkligen Västerås på danskartan och vi ligger redan i startgroparna med en massa spännande saker som hör till evenemanget, säger Maria Isaksson, ägare till Västerås Danscenter.

Det blir en fem dagar lång dansfest i Västerås den 8–12 maj när mer än 3 000 dansare i blandade åldrar gör upp om titlarna i – Pardans, Artistic ballroom, Bugg, rullstolsdans, Disco, Hiphop, Battle, Jazz, Modern, Show, Engelsk Freestyle och Slow.

– Dansglädje är a och o för Sveriges Dansorganisation, och med Västerås Danscenter som rutinerad arrangör är detta garanterat, säger Joachim Boëthius, ordförande Sveriges Dansorganisation.

Boka boende till SM i Dans 2024

Bokningen av boende inför SM 2024 har öppnat. Läs mer och boka boende för årets dansfest här!

Vill du sponsra SM i Dans 2024?